Poker-NM

Poker-NM er et årlig arrangement og både kjente og ukjente spillere deltar. NM blir også sendt på TV, slik at man kan følge med selv om man ikke deltar. Poker har etter hvert blitt et kjent spill i Norge, og derfor er det mange som kan reglene og liker å følge med på spenningen. Regjeringen lovte tidlig at de skulle legalisere pokerturneringer i Norge, men de foreslo også at hjemmepoker skulle bli lovlig dersom premiepotten var på under 5.000 kroner. Forslaget sier også at bare ti venner kan delta i et slikt pokerlag, og spillet må ikke ha et profesjonelt preg. Pokerlag på arbeidsplasser, restauranter og puber blir fortsatt forbudt. Lovforslaget møtte både støtte og motargumenter da det ble lagt fram.

Lovlig hjemmepoker – nettpoker fortsatt mest populært

Til tross for en åpning i norsk lov om pengespill for hjemmepoker, er nettpoker fortsatt nordmenns favoritt. Mange deltar også i NM, som inntil videre arrangeres i Dublin, Irland. NordicBet står som hovedsponsor for Poker-NM i 2015.

Poker-NM 2015

Poker-NM i 2015 ble arrangert på Citywest Hotel, Conference, Leisure and Golf Resort i dagene fra 21. til 29. mars. Det ble spilt 56 turneringer, 8 av dem var tittelturneringer. Hovedturneringen startet 25. mars. Main Event ble vunnet av 24-åringen Jonathan Spæren. Han vant feltet som besto av hele 1.275 spillere. Dette er ny deltakerrekord. Premien var en sjekk på 1,3 millioner, og et par unike tøfler. Kommentatorene på TV var imponert over spillet ved finalebordet, som var spill i verdensklasse.For alle som ikke fikk deltatt, eller som ikke kom til finalebordet, er det en ny sjanse neste år. Kanskje neste års NM til og med blir arrangert i Norge. Det er ikke avgjort ennå. Før NM starter, har man uansett sjansen til å perfeksjonere spillet på nettet. Der kan man også delta i jevnlige turneringer, slik at man får prøvd seg i turneringsspill.

Ludwig Konopelski